Projektoví partneři projektu „Paměť v krajině Trojzemí, 100260207“ se sešli v Hrádku nad Nisou

ekonstrukce a vytvoření kamenného sloupu se sousoším sv. Anny, který bude navrácen na téměř původní místo zaniklého historického sloupu, tedy na Horní náměstí v Hrádku nad Nisou. Po realizovaném výběrovém řízení a výběru dodavatele a autora díla se tak již mohly rozběhnout práce na samotném sloupu se sousoším sv. Anny. Dne 3. 5. 2017 zástupci města Hrádek nad Nisou za účasti starosty města Josefa Horinky, navštívili ateliér akademického sochaře Vojtěcha Míči, který bude autorem sloupu se sousoším sv. Anny a který zástupcům zároveň představil model sousoší sv. Anny ze sochařské hlíny v měřítku 1:1.

sv. Anna, návrh.rekonstrukce a vytvoření kamenného sloupu se sousoším sv. Anny, který bude navrácen na téměř původní místo zaniklého historického sloupu, tedy na Horní náměstí v Hrádku nad Nisou.

emblem_europaeische_union_mit_verweis_fonds_farbeDruck

Dne 23. 5. 2017 proběhlo další z řady koordinačních setkání projektových partnerů projektu „Paměť v krajině Trojzemí, 100260207“, tentokrát na radnici v Hrádku nad Nisou. Předmětem setkání byla postupná realizace projektových aktivit všech partnerů a zhodnocení jejich realizace v návaznosti na projektové plánování. Stejně tak byly tématem společné aktivity, především pak první mapování drobných památek v regionech Žitavska, Hrádecka a Frýdlantska a následná pasportizace drobných památek na kterou dále navazuje webová aplikace ke 150 drobným památkám nebo také druhá fotografická soutěž vyhlášená lead partnerem Společností pro kulturní krajinu od 1.5.2017 do 30.9.2017 na téma „Život v neživém“. Další koordinační setkání projektových partnerů bylo dohodnuto na 15. 6. 2017 a bude se konat opět v Hrádku nad Nisou. Na fotografii je  představen praktický výsledek naší spolupráce, model sochy sv. Anny pro náměstí v Hrádku nad Nisou.

Záložka pro trvalý odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny