Pozvánka s sousedům – partnerům našim projektovým partnerům

emblem_europaeische_union_mit_verweis_fonds_farbe
Druck
Kolegové zhradu Oybin a naši partneři v projektu Paměťv krajině Trojzemí nás zvou na slavnostní predani druhé etapy projektu – hospodářského zazemi v předhradi
  dne  25.09.2018 v 18.00. Tyto úpravy se uskutečnily v rámci stejného projektu jako realizujeme úpravy v areálu našeho kostela sv.Bartoloměje v rámci Programu spolupráce Sn-Cz financovaného z EU. V případě zájmu o tuto akci prosím kontaktujte členy našeho projektového týmu ohledně technických záležitostí a zajištění dopravy.
1280px-Berg_Oybin_1Hrad ale můžeme navštívit i mimo toto pozvání. Je  otevřen denně  od dubna do října od 9:00 do 18:00. V listopadu až březnu v době od 10:00 do 16:00 hod.

Okolí Oybinu je doslova stvořeno pro výlety. Pokud se vydáte jakýmkoliv směrem, narazíte jistě na jednu z mnoha vyhlídek. Ty které vám nabídnou pohledy na Lužické a Žitavské hory. unikátní je také Bergkirche, kostel zapuštěný do skalního masivu pod hradem.
Využít k cestě se dá  krom jízdy autem i žitavská úzkokolejka v kombinaci s vlaky z Hrádku nad Nisou do Žitavy. Na Oybin to není daleko ani na kole a pro zdatné turisty je to i na delší pěší výlet.

 

Záložka pro trvalý odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny