MONUMENT/UM (Audiovizuální ponor LENKY DUSILOVÉ & VJ AELDRYNA do duše českých památek)

 27.7.2019 od 20:00
Kostel Navštívení Panny Marie, Horní Vítkov – Chrastava

Akce se koná v rámci programu MONUMENT/UM.
V rámci tohoto cyklu je možno navštívit 4 výjimečná představení | 4 výjimečná místa. Jde o benefiční koncert Lenky Dusilové s videokolážemi VJ Aeldryna ve zchátralém kostele, továrně, lázních a na hradě. Zažijte s námi něco neslýchaného a nevídaného.

800px-Lenka_Dusilova_2Lenka Dusilová začala s hudební kariérou už v 10 letech, kdy se představila na folkovém festivalu s básní Adolfa Heyduka, kterou sama zhudebnila. V roce 1988 nastoupila do legendárního pěveckého souboru Bambini di Praga. V letech 1991–95 byla frontmankou pražské rockové skupiny Sluníčko, se kterou vydala stejnojmenné album a v roce 1994 vyhrála hudební soutěž Marlboro Rock In. Kapela také zahájila hudební festival Open Air Gampell ve Švýcarsku. Akademie populární hudby v roce 1994 nominovala Lenku na cenu „Objev roku“. V letech 1994–97 spolupracovala se skupinou Lucie, s jehož frontmanem (David Koller) po odchodu ze Sluníčka založila skupinu Pusa. Jejich skladba Muka byla nominována na cenu Anděl v roce 1996. V roce 2000 vyhrává cenu Anděl v kategorii „Nejlepší zpěvačka“. Od roku 2000 byla čtenáři hudebního časopisu Report opakovaně volena jako nejlepší zpěvačka roku.
Po vydání se na sólovou dráhu, Lenka Dusilová začala také spolupracovat s folk-rockovou skupinou Čechomor. Hostuje na jejím přelomovém albu Proměny, které produkoval skladatel Jazz Coleman a který o ní mluvil jako o „velkém talentu“. Duet Dusilové a Franty Černého z Čechomoru na úvodní skladbě alba se v roce 2001 usadil v hitparádách na několik měsíců a byl zvolen „Skladbou roku“ na udělování cen Anděl. Album Proměny se stalo platinové a získalo cenu Anděl za „Album roku“.
Lenka Dusilová zahrála v minulosti v našem regionu např. na Worldfestu Grabštejn, ale i na Hrádeckých slavnostech. Jsme rádi, že se k nám opět vypraví.
V hlavní roli je památka!
Monument/um spojuje daný MONUMENT, MOMENT a audiovizuální UM do jednoho celku a vytváří tak pro diváka neopakovatelný site specific zážitek. Čtyři benefiční hudebně-obrazová představení se odehrají v krásných, oduševnělých, ale také zchátralých objektech – kostel, lázně, hrad a továrna – v bývalých Sudetech. Jsme rádi, že v této ojedinělé akci bude figurovat i náš kostel Navštívení Panny Marie, Horní Vítkov – Chrastava

Záložka pro trvalý odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny